Min chef gav mig receptet men glömde nog säga enbär så det la jag till, i alla fall, så här låter det:
en nötstek
en flaska porter
1 fp svartvinbärsdryck
1 dl kikkoman (för att det var det jag hade hemma)
8 hela svartpepparkorn
10 enbär, lätt krossade
2 lagerblad
2 buljongtärningar det blir oxfond istället, hade inga tärningar
charlottenlökar Jag testar med 10
morötter Kanske fyra?
Tror inte jag glömt något
Steken ska läggas i en trång gryta, brynas först sa chefen, men det orkar jag inte, blir nog bra ändå.
fyll på med resten, hm kanske inte morötterna än. Äh, jag tar hälften nu och hälften om en halvtimme.
Sen ska det kokas? sjudas? tills innertemperaturen är ca 75? grader, vilken tur att min råtöntiga man köpt en el-termometer till sitt te-vatten, muahahaha
Yes, sen när det är klart tror jag att steken ska ligga kvar en stund i spadet. Spadet ska jag sen göra en sås av, då tar jag ca fem msk mjöl och massa grädde och vispar ihop. Bör kanske tillägga att jag silar spadet innan och späder ut det med vatten så det blir ca 8 dl.
Vad ska jag göra till då? Tänk tänk tänk, rostade rotfrukter och potatis och vinbärsgelé och det har jag ju inte hemma. Vilken tur att vi ska äta det i morgon
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar