onsdag 21 oktober 2009

Mat hela dagen

Lyckorus, http://www.aptitstockholm.se/, mat hela dagen, laga mat, tänka mat, prata mat, idéerna flödar och jag får inspiration utan dess like, kanske inte så mycket för jobbet, som också är mat hela dagen, utan mer för mig, i min vardag.
En halvtimme efter avslutad kurs går jag in i affären, duns, allt bara försvann , jag står där, lutar mig mot frysdisken, börjar desperat bläddra bland alla recept jag fått, Inget, absolut inget, jag börjar svettas, greppar ett paket köttbullar, och går ut.
En halvtimme senare, på väg hem med mitt fina barn, frågorna haglar, hon är grymt avundsjuk, ville också gå på matlagningskurs, jag får berätta i detalj vad vi lagade, och jag skäms, över mamma scans köttbullar.

En liten gnagande fundering också. En tant blev upprörd på kursen, när jag berättade att vi brukar äta middag vid 19-20. Det är verkligen inte bra för barn, dom behöver smälta maten i några timmar innan sänggående, och dom ska minsan sova klockan 20.00, vräkte hon ur sig, jag tror till och med att hon hötte med fingret. Jag trivs bättre med att laga mat i lugn och ro, inte stressa med det så fort jag kommer hem. Var tvungen att fråga kocken, han höll med mig, mycket bättre att laga mat från grunden och äta lite senare. Men ändå, sitter den lilla oron i mig, grrr
Det är kanske därför jag köpte äckliga köttbullar.