Så kvällen började med historia, faktiskt inspirerande, kärlek, familj och sökande av trygghet kombinerat med avsaknaden av grönsaker och färska örter byggde upp en hypermodern växthusodling, från asterodling på friland, på ett ungefär. Sen gick rundturen igenom de olika momenten, från frö och torvbal till färdigpaketerad örtkruka, självklart provsmakade vi under hela vägen genom de många växthusen. Det var intressant och lärorikt framförallt.
Sedan samlades vi i matsalen med kök bakom en enorm vepa föreställande torget i staden i Italien, där kärleken slog till. Med en knapptryckning hissas vepan upp. En meny utan dess like presenteras. Jag finner inte ord, jag visste att jag inte skulle komma ihåg ens hälften, så jag bad kocken skriva ner menyn, ville ju skryta om vad jag blivit serverad en tisdagskväll ute på landet. Kommer han ihåg så lovar jag att det står här sen. Jag kan i alla fall säga att det var säsongsbetonat och ljuvligt gott. Jag har helt missat fredagskocken på http://www.mixmegapol.se/program/antligen-morgon/fredagskocken, det kan ju bero på vår superdåliga radio på jobbet. Det måste åtgärdas, han var helt fantastisk, jag älskar att se människor som brinner för det dom gör prata om sin passion. http://www.moderngastronomi.se/1.html är hans egna hemsida för den som är lika nyfiken som jag. Självklart hade han en kokbok till salu och naturligtvis hade jag inga kontanter, inte min kollega heller, så i desperation hotar jag med att skriva i boken så att han måste skicka den till mig, jag tänkte postförskott, måste tillägga att jag brukar sova vid den tiden på kvällen, men han måste ha träffat på galningar förr, så han skrev en hälsning i en bok, fick min hotmailadress och en kartong över huvudet, dock inte av mig, eh, och en kram för jag blev så glad, pengarna får han i morgon=)
Nu är det väl sovdags dårå, har återigen tvingat en kollega till torsdagsfrukost innan jobbet=))
